CRIM AL PARADÍS

Portada_Portella_12

Sona el telèfon. Són les tres de la matinada. Qui coi truca a aquestes hores? Per més que ho intenti no pot evitar rondinar. És el seu tarannà. Forma part del seu caràcter, i la seva feina no ajuda. L’inspector s’incorpora lleument, agafa el telèfon i contesta. Té la sensació d’haver-se allitat tot just fa una estona, encara que ja fa unes quantes hores que els seus roncs omplen tots els racons del seu petit i caòtic apartament. De seguida vinc.

Una dutxa reparadora, una bona tassa de cafè i un parell d’aspirines segur que l’ajudarien a concentrar-se. Anit havia quedat amb uns amics per fer unes copes en aquell cafè teatre que hi ha prop del Parc Central: La Fada Ignorant. La seva oferta cultural variada havia fet de La Fada un dels seus llocs de reunió predilectes. Gaudia molt dels espectacles, però sobretot de les exposicions. Allà havia conegut l’obra de fotògrafs com l’Èric Rossell i l’Àlex Tena, entre d’altres.

Camí de la comissaria, no pot evitar donar voltes a les paraules del policia de guàrdia: un grup de nois del grup Circulando, dedicats al món del circ, havien denunciat la desaparició de la seva fundadora, la Meritxell Rabassa. Aquell nom li sonava. De ben segur havia llegit algun reportatge sobre la seva feina al número 12 de la revista Portella, que havia fullejat el dia abans.

Arribat a comissaria, s’adreçà directament a la sala de reunions. La noia en qüesti. havia assistit a classes magistrals del Sax Fest (nota: parlar amb l’Efrem Roca). En acabar s’havia de reunir amb els seus companys per assajar, perquè estrenaven obra aviat. El que més els va estranyar fou una postal antiga, de l’antic Hotel Rosaleda, trobada al lloc on habitualment deixava la seva bossa. I no era la primera vegada que veien na cosa semblant. Ja hi tornàvem a ser. Si us plau, feu venir la Ludmilla Lacueva. Com ja sabeu col·lecciona tota mena de materials d’hoteleria i podria ajudar-nos a esbrinar el motiu de la tria.

En moments com aquest no podia evitar pensar què hauria fet l’inspector Boix, el personatge creat per l’Albert Villaró, del qual era un fervent admirador. Sempre havia estat un gran lector de novel·la negra, tot i que no era l’únic gènere del qual gaudia. La poesia era una de les seves altres grans passions. La darrera adquisició havia estat un poemari del lleidatà Jaume Pont. Tot un descobriment.

Però deixem-nos de romanços i anem per feina. A veure, Ferran, reuneix-me el comitè d’experts. No podem perdre ni un minut. Les primeres quaranta-vuit hores són crucials per poder trobar-la sana i estàlvia. Una hora després m’esperaven tots mig adormits. El Bru Noya, el mateix Villaró, el Pep Coll, el Carles Porta i l’Elena Aranda solien assessorar-nos en casos de segrest. Les feines respectives avalaven la seva competència i coneixements, i per tant la seva vàlua com a col·laboradors.

A veure, concentrem-nos tots. Ha desaparegut una noia, i com als anteriors casos hem trobat una postal al seu lloc de treball. No tenim cap més dada, només que havia assistit a unes classes i havia de tornar a la feina tot seguit. Soc conscient que tots teniu família, que demà és dissabte, i que l’oferta cultural del país millora dia a dia… però, a veure, el Museu Thyssen acaba d’obrir, per tant no patiu que en teniu per dies i si cal truquem al Pere Moles perquè ens allargui una mica més el Land Art. Tot sigui per la pàtria. Les seves cares eren tot un poema. Ni la mateixa Irene Polo hauria aconseguit un efecte semblant. I parlant de la Polo, acabava de recordar el centenari del seu naixement. Com a pionera femenina en el món del periodisme es mereixia un article al proper número de Portella. En parlaria amb la resta del Col·lectiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s