Aposta pel contingut digital

Amb l’estrena d’aquest nou web el Col·lectiu Portella fem una aposta clara i definitiva per l’espai digital amb l’objectiu de fer més accessibles per a tothom —des de qualsevol lloc i en qualsevol moment— els continguts culturals que proposem.

Revistaportella.ad manté l’esperit i el llegat dels seus fundadors ara des d’una nova plataforma que permetrà multiplicar la visibilitat de les publicacions i oferir nous formats. Al mateix temps, des del col·lectiu seguirem impulsant propostes relacionades amb el món de la cultura que afavoreixin l’establiment de xarxes de cooperació, espais de diàleg i d’escolta, de temàtica diversa, a fi de fer més visibles la literatura, el cinema, la música, les arts plàstiques i les arts escèniques, així com qualsevol altra expressió artística o cultural.

Inaugurem aquesta nova etapa amb la proposta de nous continguts que reflexionen sobre el paper que juga la “cultura” en la societat contemporània a través del monogràfic ‘En defensa de la Cultura’. També  reivindiquem Antoni Fiter i Rossell com un dels principals prosistes en català del segle XVIII, ens endinsem en l’essència de la literatura d’Antoni Morell, descobrim les propostes dels 13 artistes de L’escola dels jardins de Juberri, creada a partir d’un taller impartit per Joan Fontcuberta, i ens fixem en elements del nostre patrimoni des d’un punt de vista inèdit.  

La nostra voluntat és posar els continguts al centre del projecte i superar, sense renunciar-hi, el format “revista” amb l’impuls del nou entorn digital, que serveix de plataforma a creadors actuals alhora que recupera, plantejant-ne una lectura contemporània, visions del nostre passat que romanen en la memòria col·lectiva. Amb aquesta intenció, i en confluència amb altres iniciatives del nostre entorn, els números que hem publicat fins ara aporten un ric inventari de temes que testimonien la riquesa i el dinamisme de l’esfera cultural andorrana i que podreu anar retrobant en aquest nou espai.

Mentre Portella es reinventava en un escenari marcat per les dificultats de la Covid-19, el 2020 hem col·laborat amb l’Editorial Andorra en la publicació de la carpeta dedicada a Sergi Mas, hem participat en l’elaboració del Llibre blanc de la cultura i hem col·laborat amb la Jove Companyia Nacional d’Andorra en el jurat i la publicació de l’obra guanyadora i la finalista del 1r certamen de microteatre Combat de dramaturgs.

Col·lectiu Portella
Andorra la Vella, maig de 2021

©2021 Portella. Tots els drets reservats
Amb el suport de: Govern d'Andorra
Revista associada a: APPEC